Διέυθυνση
Έδεσσα
Οράριο
Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-18:00
Our story
Πως Γεννήθηκε Η Ιδέα Της EcoQ
‘Η EcoQ ιδρύθηκε από τον Θεοχάρη Δ. Καρτσώλη με την πεποίθηση ότι η μηχανική περιβάλλοντος μπορεί και οφείλει να αλλάξει τον κόσμο. Από πολύ μικρή ηλικία η οικογένειά του αναγκάστηκε να μετακομίσει από την Πτολεμαΐδα εξαιτίας προβλημάτων υγείας, τα οποία προκλήθηκαν από την ρύπανση των λιγνιτικών εργοστασίων ενέργειας της περιοχής. Η εμπειρία του αυτή καθόρισε την επιλογή εκπαίδευσης από τον ίδιο, αλλά κυρίως κατέδειξε πως η οικονομική ανάπτυξη και η πρόοδος έχουν αξία όταν προϋποθέτουν την υγεία των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος’
Η EcoQ είναι μια τεχνική επιχείρηση με μηχανικούς & συμβούλους που δραστηριοποιείται στον τομέα του περιβάλλοντος. Ιδρύθηκε το 2020 με έδρα την μικρή πόλη της Έδεσσας. Έκτοτε παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες περιβαλλοντικής μηχανικής – συμβουλευτικής και ανάπτυξης λογισμικού(software).
Η επιχείρηση διατηρεί μια ευέλικτη δομή και έχοντας υιοθετήσει εξ’ αρχής ένα remote μοντέλο εργασίας. Χρησιμοποιεί εξειδικευμένους συνεργάτες χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς αλλά και με διαφορετικά επιστημονικά υπόβαθρα και εργασιακή εμπειρία. Αυτό δίνει στην EcoQ το χαρακτηριστικό πλεονέκτημα να μπορεί να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε σύνθετα περιβαλλοντικά προβλήματα, και να καλύπτει τις ανάγκες των πελατών της ακόμη και όταν εκείνες είναι μοναδικές.
Σκοπός μας είναι να παράγουμε εφαρμογές που επιτυγχάνουν τη βέλτιστη συνέργεια τεχνολογίας, περιβάλλοντος και οικονομίας.
Για μας η πράσινη αλλαγή δεν είναι μόνο μια υποχρέωση, αλλά και μια ευκαιρία για την ανάπτυξη και την καινοτομία. Δημιουργούμε συνεχώς προηγμένες, βιώσιμες και καινοτόμες λύσεις που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των πελατών μας, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν στην προστασία του πλανήτη.
Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας για να συνεργαστούμε για την επίτευξη των περιβαλλοντικών σας στόχων.
Ο Θεοχάρης Καρτσώλης είναι Μηχανικός Περιβάλλοντος με Δίπλωμα από την Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος Ιntegrated MSc της ίδιας Σχολής. Διαθέτει πάνω από 10 χρόνια εργασιακή εμπειρία στους τομείς της Διαχείρισης Απορριμμάτων και της Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης σε διάφορες εταιρείες, οργανισμούς και φορείς. Έχει λειτουργήσει περιβαλλοντικές υποδομές όπως ΧΥΤΑ, Μονάδες Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων και Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων. Πέρα από την εκπόνηση ενεργειακών & περιβαλλοντικών μελετών και monitoring, συμμετέχει σε έργα που περιλαμβάνουν τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, την παραγωγή εδαφοβελτιωτικών με μικροοργανισμούς, την αειφορική μελισσοκομία και τον σχεδιασμό περιβαλλοντικού λογισμικού.
Ο Αντώνιος Βάλτσης είναι Περιβαλλοντολόγος – Μηχανικός Περιβάλλοντος, απόφοιτος του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (νυν Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής Πατρών (Ν. 4610/2019)) και κάτοχος Integrated Master της ιδίας Σχολής. Έχει εργαστεί σε ένα ευρύ φάσμα ιδιωτικών και δημόσιων φορέων (Α.Ε., Κοιν.Σ.Επ., Δήμοι, Περιφερειακές Ενότητες, Μ.Κ.Ο.) και διαθέτει 10ετή και πλέον εμπειρία στην έρευνα, σύνταξη μελετών και εφαρμογή της διαχείρισης και συμβουλευτικής περιβάλλοντος. Παρακολουθεί διαρκώς νέα σεμινάρια επικαιροποίησης του αντικειμένου και των τρεχουσών αλλαγών και ειδικεύεται στην Aνάλυση Βιωσιμότητας και την Περιβαλλοντική Πιστοποίηση & Καινοτομία.
Ο Γιώργος Σαμιώτης είναι κάτοχος πτυχίου Μηχανικού Περιβάλλοντος από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Μακεδονίας, μεταπτυχιακού τίτλου στη Διαχείριση Απορριμμάτων από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει εμπειρία σε διδασκαλία και έρευνα στο πρώην Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Μακεδονίας (Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος) και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Τμήμα Χημικών Μηχανικών), με επίκεντρο την Επεξεργασία Νερών & Λυμάτων, καθώς και την Παρακολούθηση & Αξιολόγηση Περιβάλλοντος. Για περισσότερα από 15 χρόνια παρέχει εξειδικευμένες περιβαλλοντικές υπηρεσίες σε πληθώρα βιομηχανιών στη Βόρεια Ελλάδα που σχετίζονται με τη βελτιστοποίηση, την παρακολούθηση και την αξιολόγηση των διαδικασιών επεξεργασίας λυμάτων. Οι τελευταίες ερευνητικές του δραστηριότητες επικεντρώνονται σε βιοχημικές διεργασίες για τη δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα, την ανάκτηση πόρων, την παραγωγή βιοενέργειας και τον μετριασμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Από το έτος 1981 η Αγγελική Καλλία με ευρύ δίκτυο συνεργατών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, παρέχει ολοκληρωμένες νομικές υπηρεσίες. Διαθέτει ιδιαίτερη εμπειρία στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνεργάζεται με τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ελληνική Διοίκηση, τις Περιφέρειες, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ερευνητικούς, Τεχνικούς και Εκπαιδευτικούς Φορείς, Ιδρύματα και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Εκπονεί μελέτες και συμμετέχει στον συντονισμό και την υλοποίηση έργων. Κατέχει Διδακτορικό. Νομικής, από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με θέμα «Ενωσιακό και Εθνικό δίκαιο προστασίας Περιβάλλοντος: Συγκριτική ανάλυση αρχών που εκφράζονται από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Συμβούλιο της Επικρατείας», Μεταπτυχιακό (Master), University of Brussels, Διεθνές Δίκαιο και Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Πτυχίο Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών 1981-2004 και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης 2004 – σήμερα Δραστηριοποιείται σε τομείς όπως Βιώσιμη Ανάπτυξη, Υποδομές, Προστασία – Διαχείριση Περιβάλλοντος, Ενέργεια, Χωροταξία – Πολεοδομία – Ακίνητα, Προστασία Καταναλωτών, Περιφερειακή Ανάπτυξη - Τοπική Αυτοδιοίκηση Διδασκαλία: Διοικητικό δίκαιο, Δίκαιο Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ενέργειας, Δίκαιο Προστασίας Περιβάλλοντος, Δίκαιο Προστασίας Καταναλωτών, Γενικές Αρχές Ενωσιακού Δικαίου
Ο Νίκος Γεωργουλόπουλος είναι επαγγελματίας Μηχανικός Hardware και Software με βαθιά γνώση σε πολλά πεδία της Επιστήμης Υπολογιστών και με εκτενή εμπειρία στην ανάπτυξη λογισμικού, τον ψηφιακό σχεδιασμό και την επαλήθευση IC (Ολοκληρωμένων Κυκλωμάτων- microchips). Παραμένει σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις στον κλάδο των Τεχνολογιών Πληροφορικής - Υπολογιστών ακολουθώντας βασικές τάσεις, νέες πληροφορίες για τεχνολογίες και για καινοτόμες ιδέες. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ASIC Design Verification, Μοντελοποίηση IC Ψηφιακού και Μικτού σήματος, Τεχνικές Αντικειμενοστρεφούς Προγραμματισμού, Visual Analytics, Σχεδίαση και δοκιμή VLSI, Δοκιμές 3D IC, Μηχανική Μάθηση (Ai), Βιοπληροφορική. Εκτός αυτού, κατέχει διδακτορικό στην Ηλεκτρολογική Μηχανική και Μηχανική Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Αναλογική και Ψηφιακή Μοντελοποίηση και Μικτού Σήματος IC και Επαλήθευση βάσει UVM). Πέραν αυτού, κατέχει πτυχίο Bachelor (BSc) και Master (MSc) στην Επιστήμη των Υπολογιστών. Τέλος, έχει MBA στην Πληροφορική και τη Διοίκηση.
Ο Αναστάσιος Τσιφτσής είναι ένας εξαιρετικά ικανός Μηχανικός Υπολογιστών με εκτενή εμπειρία στην ανάπτυξη λογισμικού, τη διαχείριση βάσεων δεδομένων και τη συμβουλευτική πληροφορικής. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έχει εργαστεί σε διάφορα έργα, συμπεριλαμβανομένης της μετεγκατάστασης/μεταφοράς βάσεων δεδομένων για δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και της ανάπτυξης προσαρμοσμένων λύσεων λογισμικού. Η ελεύθερη επαγγελματική του δραστηριότητα περιλάμβανε ποικίλες εργασίες, από τη δημιουργία ιστοσελίδων και προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών έως την επισκευή υλικού και την υλοποίηση συστημάτων αυτοματισμού με βάση τα Arduino. Αυτό το εύρος εμπειριών έχει οξύνει τις ικανότητες επίλυσης προβλημάτων και την τεχνική του εξειδίκευση, επιτρέποντάς του να προσφέρει ένα μεγάλο φάσμα από υπηρεσίες πληροφορικής και χρήσης μικροεπεξεργαστών. Εκτός από την τεχνική του καριέρα, έχει πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας στην εκπαίδευση, διδάσκοντας Πληροφορική και θέματα σχετικά με την Τεχνολογία Πληροφορικής σε δημόσια σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Έχει συνεργαστεί με μαθητές διαφόρων επιπέδων, από αρχάριους έως προχωρημένους, βοηθώντας τους να αναπτύξουν δεξιότητες στον προγραμματισμό, τις εφαρμογές πολυμέσων και τα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ως μόνιμος εκπαιδευτικός, έχει επιδείξει περαιτέρω τη δέσμευσή του στην εκπαίδευση, προσαρμόζοντας τις μεθόδους διδασκαλίας του για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες διαφορετικών μαθησιακών περιβαλλόντων. Σε συνδυασμό με το εκπαιδευτικό του υπόβαθρο και την πιστοποίηση διδασκαλίας του, αυτές οι δεξιότητες του επιτρέπουν να μοιράζεται αποτελεσματικά την τεχνογνωσία του με άλλους. Με ισχυρά θεμέλια τόσο στην πληροφορική όσο και στην εκπαίδευση, ο Αναστάσιος είναι σε θέση να συνεισφέρει σημαντικά και στους δύο τομείς. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στις Τεχνολογίες Μικροηλεκτρονικής και Πληροφοριακών Συστημάτων από την Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης, όπου ειδικεύτηκε στον Σχεδιασμό και την Υλοποίηση Συστημάτων Πραγματικού Χρόνου. Επιπλέον, έχει αποκτήσει δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Μηχανικού Υπολογιστών από το ίδιο ίδρυμα.
Η Αφροδίτη Μιχαήλ είναι αρχιτέκτονας με εξειδίκευση στον σχεδιασμό περιβαλλοντικών προϊόντων και τη δημιουργία πρωτοτύπων από ανακυκλώσιμα υλικά. Με πάθος για τη βιωσιμότητα και την καινοτομία, έχει αναπτύξει έργα που συνδυάζουν αισθητική, λειτουργικότητα και οικολογική συνείδηση. Παράλληλα, διαθέτει εμπειρία στον χώρο του marketing και της κινηματογράφησης, αξιοποιώντας την οπτική αφήγηση για την προώθηση eco-friendly προϊόντων. Έχει ασχοληθεί επίσης με τη σκηνογραφία, δημιουργώντας βιώσιμα σκηνικά και χώρους που αναδεικνύουν την αξία του οικολογικού σχεδιασμού.
Ο Κώστας Τολίδης είναι Διπλωματούχος Μηχανικός Περιβάλλοντος (MEng.) και κάτοχος επαγγελματικής άδειας (Κατηγορία 27-Β’) για την εκπόνηση προχωρημένων περιβαλλοντικών μελετών. Διαθέτει 10 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στον σχεδιασμό, αξιολόγηση, διαχείριση και υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων της ΕΕ και εθνικών προγραμμάτων. Η εξειδίκευσή του περιλαμβάνει τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος, τη διαχείριση αποβλήτων, τη διακυβέρνηση υδάτων, την ενεργειακή αποδοτικότητα και τις ΑΠΕ, την αστική αναγέννηση και την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη. Έχει εργαστεί ως Περιβαλλοντικός Μηχανικός και Σύμβουλος, Διαχειριστής και Ανάδοχος ευρωπαϊκών και εθνικών έργων, ειδικός σε Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και περιβαλλοντικούς ελέγχους μεγάλων υποδομών, καθώς και αξιολογητής επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Από το 2015, κατέχει τη θέση του Senior Director of Engineering and EU Funding Projects στην iNNOS Project, συνεχίζοντας την εξειδίκευσή του σε συγχρηματοδοτούμενα έργα και χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ.
Ο Χάρης Τοκαμάνης είναι ένας πολυτάλαντος επαγγελματίας με πλούσιο ακαδημαϊκό υπόβαθρο και σημαντική εμπειρία σε διάφορους τομείς της μηχανικήw και της πληροφορικής. Είναι κάτοχος μιας σειράς διπλωμάτων από την Πολυτεχνική Σχολή της Ξάνθης : Μηχανικού Περιβάλλοντος, Πολιτικού Μηχανικού,, Παραγωγής και Διοίκησης, καθώς και Αρχιτεκτονικής. Η πορεία του χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη λύσεων που προάγουν την προστασία του περιβάλλοντος όπως και την βελτίωση της ποιότητας ζωής εντός αστικών ιστών με αφοσίωση στην καινοτομία και την αειφορία, Ο Χάρης Τοκαμάνης πέρα από την πολυετή εμπειρία του σε μελέτες και έργα μηχανικού, είναι επίσης γνωστός για τη συνιδρυτική του δράση στην εταιρεία Ethnasia, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή και πώληση χειροποίητων κοσμημάτων. Μαζί με τη συνεργάτιδά του, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα επιτυχημένο brand που συνδυάζει το έθνικ στοιχείο με τη φαντασία, και να εξάγουν τα προϊόντα τους σε δεκάδες χώρες παγκοσμίως. Η εμπειρία του Χάρη Τοκαμάνη και η πολυδιάστατη εκπαίδευσή του τον καθιστούν έναν αξιόλογο επαγγελματία, ικανό να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της σύγχρονης μηχανικής με βιώσιμες λύσεις.